Stress af med yoga og meditation

Stress af med yoga og meditation
At være forældre er en fuldtidsbeskæftigelse, der nogle gange kan kræve, at man har nogle redskaber til at bevare roen, ikke at miste besindelsen eller gå ned med flaget. Her kan yoga og meditation i den grad være med til at holde din krop og dit sind i balance.

Find og dyrk din indre ro
I en stresset hverdag kan bølgerne nogle gange gå lidt højt. Det er helt naturligt. Og så længe det ikke bliver en tendens eller kutyme i hverdagen, er det for så vidt heller ikke et problem. Men, hvis du alligevel gerne vil have lidt mere mentalt overskud i en stresset hverdag, er yoga og meditation helt oplagt. Dels fordi det som sagt hjælper dig med at finde og vedligeholde en indre ro, men også fordi at yoga faktisk er fysisk mere krævende end mange (især mænd) går og tror. Således er yoga ikke kun godt for sind og sjæl, men også for din krop, da det styrker både smidighed og muskulatur.

Yoga og meditation er ikke kun for kvinder
Mange har fejlagtig et syn på yoga, som værende noget kun for kvinder. Og ja, det er da også primært kvinder, der dyrker yoga, men det egner sig bestemt også til mænd. Som far til småbørn, er der mange løft og vrid og drej i løbet af en dag, og da mænd som oftest er langt mindre smidige end kvinder, kan alle disse løft osv. faktisk være forbundet med en øget risiko for forstrækninger – eller ”skader”, som mændene vil kalde det. Mænd kan sagtens dyrke yoga uden at gå på kompromis med deres maskulinitet. Faktisk er det en god ting for en mand, at koncentrere sig lidt om sin krops smidighed, hvis han i forvejen dyrker fitness eller anden form for muskeltræning. Yoga kan nemlig medvirke til hurtigere muskelrestitution, og det betyder at han så får mere ud af den fysiske styrketræning. 

Meditation handler ikke så meget om kroppen, men derimod om sindet. Med små børn i hjemmet, bliver ens tålmodighed ofte sat på en prøve. For eksempel når du for 5. eller 17. gang fortæller børnene, at de skal lade være med at lege med maden, trække Fido i halen eller kravle ned fra reolen – ja, så kan det jo smutte, det der med tålmodigheden. Men man skal huske på, at børn i høj grad spejler sig i deres forældre, og at du dermed kan få barnet - og situationen til at eskalere – hvis du selv har svært ved at bevare besindelsen.

Med meditatiom kan du lære dig selv, at bevare roen og besindelsen – også i de situationer, hvor mange nok vil have fået nok. Det er ikke kun befriende for dig selv, men også alle andre omkring dig.

Meditation behøver ikke foregå på bambusmåtte i skrædderstilling og med duftlys. Du kan meditere de fleste steder – bare der er ro omkring dig – og selv små meditative seancer kan have en mærkbar effekt.

 

 

Freelanceskribent Rasmus S. Knudsen

Rasmus Knudsen arbejder med kommercielle partnere, hvilket betyder, at der kan være affiliate links eller native content i artiklerne. Familieguidens redaktion går meget op i, at indeholdet af artiklerne giver vores læsere den samme læseværdi, som de øvrige artikler på siden. Brandprofilen har ingen indflydelse på vores øvrige redaktionelle arbejde.